Honninghøsten hos Biviola

Der høstes normalt honning to gange årligt - første gang omkring midten af juni og sidste i starten af august. Tidspunkterne ligger aldrig helt fast, da høsten bl.a. afhænger af vejret og hvor meget bierne har haft at flyve på over foråret og sommeren.

Honningens indhold og smag er altid varierende fra år til år, da vores bier ikke bliver lejet ud til bestøvning, og afhænger derfor af hvilke planter og afgrødre der kan findes i en ca. 2-3 km afstand fra vores bistader. Dog er der enkelte generelle træk i smagen og konsistensen på vores honning som har det med at gå igen.

Forårshonningen er oftest lys, kraftig i smagen og bliver relativt hurtigt fast, men smørbar, i konsistensen, da bierne ofte primært vil flyve på rasp og hvidkløver.
Sommerhonningen er derimod mere varierende, da bierne på denne tid kan flyve på mange forskellige planter, såsom krydderurter, frugttræer og hvad de ellers kan støde på i deres omgivelser.

Er du interesseret i at bestille hos os eller har du spørgsmål til vores honning produktion, er du velkommen til at kontakte os på email: webmaster@biviola.dk :)